Mala škola, veliki uspjesi

Natjecanje KOMORNIH SASTAVA -REGIONALNO- na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe u Opatiji iznimno je bili uspješno za naša tri sastava, za našu školu, naše učenike i njihove mentore.

Sva tri komorna sastava natjecala su se u prvoj kategoriji osnovnih glazbenih škola, osvojila su prve nagrade i ostvarila odlazak na državno natjecanje u Zagreb.

  1. Prvo se natjecao TRIO u I.kategoriji, 6.studenoga, u sastavu Lana Prišć-bisernica, Lea Resler-bisernica i Hana Knežević-glasovir uz mentoricu Sanju Vazdar.

Osvojili su 1.nagradu s 91.80 bodova.

Program:

-Dora Pejačević (obrada D.Kopri): Trio za violinu, violončelo i glasovir op.15 br.1

-Daniel Kopri: Djeca bezuvjetne Ljubavi

-Stepanov/I.Ivančan/D.KOpri: Presjekača

 

  1. Tamburaški KOMORNI SASTAV OD 9 ČLANOVA, I.kategorija, uz mentora Daniela Koprija natjecao se 8. studenoga i osvojio je 1.nagradu s 95 bodova. Članovi sastava su: Luka Nađ-bisernica, Lea Resler-bisernica, Tara Rilko-bisernica, Karlo Makaj-bugarija, Lucia Komjetan-brač, Elena Hlobik-brač, Marta Blagojević-brač, Toma Blagojević-čelo i Luka Baričević-berde.

Program:

-Adalbert Marković: Dvije impresije iz Našica – 1.st.- Dorin mir u sjeni bora

-Daniel Kopri: Dijete sa Zvijezda

 

  1. Drugi Tamburaški KOMORNI SASTAV OD 9 ČLANOVA, također I.kategorija, uz mentora Deana Koprija natjecao se 8. studenoga i osvojio je 1.nagradu s 94 boda. Članovi sastava su: Iva Bukvić-bisernica, Toni Tomljanović-bisernica, Lana Prišć-bisernica, Božena Černava-brač, Anamarija Markovčić-brač, Marija Potolovec-brač, Ivan Vrekalović-čelo, Matija Mitrić-bugarija i Noa Koljđeraj-berde.

Program:

-Luka Sorkočević (obrada D.Kopri): Simfonija br.3 u D-duru -2.st. Andante

-Dean K.Kopri: Tamburaške varijacije

 

Komorne sastave ocjenjivao je ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih hrvatskih pedagoga: Branko Mihanović, Ivan Novinc, Lidija Horvat Dunjko, Xhevdet Sahatxija i Nikola Fabijanić.

Posebnu pohvalu za uspjeh i izniman trud zaslužuju učenice Lana Prišć i Lea Resler koje su se natjecale u dva komorna sastava i izvele potpuno različite programe.

Osim napora oko natjecanja učenici i mentori uživali su u slobodnom vremenu, obilasku Opatije (u malo manjem obimu nego prijašnjih godina zbog kiše) te u Rijeci i Tower-centru…

Natjecanje se održalo u Premium Grand Hotelu Palace u Opatiji – Dvorana Marija u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga i pokroviteljstvom MZO i AZOO.