KONCERT POD MASKAMA, 9. veljače 2018. – Hotel Park Panolija

U organizaciji Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” i Tamburaškog društva “Dora Pejačević” iz Našica, u hotelu Park od 18 sati održan je Koncert pod maskama. Maskirani mališani i njihovi roditelji napunili su dvoranu hotela. Maskirani tamburaški orkestar otvorio je koncert na kojemu je dirigirala Dobra vila u odsutnosti dirigentice i ravnateljice škole Marine Kopri.

Prvi dio programa tamburaškog orkestra se sastojao od originalnih kompozicija J.Andrića, A.Markovića, Deana Koprija, P.Kolarića, Z.Šljiivca i obrada Daniela Koprija za solo instrument ili dječji pjevački zbor škole G.F.Handela, W.A.Mozarta i D.Pejačević. Nastavnici odjela tambure, Daniel Kopri, Dean Kopri, Luka Pavleković i Matija Medverec, uvježbali su kompozicije. Instrumentalni i vokalni solisti prvog dijela bile su učenice Lana Prišć, Iva Hlavati, roditelj Robert Dudjek te nastavnici Ivan Krajačić i Silvija Hrženjak. Pjevački zbor, kojeg je uvježbao nastavnik Luka Pavleković, otpjevao je tri kompozicije uz pratnju orkestra.

Uslijedile su 44 glazbene točke solista na klarinetu, saksofonu, rogu, klaviru, bisernici, braču, violini, flauti. Pojedini solisti svirali su uz klavirsku pratnju nastavnika. Svi su bili zanimljivo maskirani, jer se znalo kako će se birati najbolje maske! Ako su ih maske i sputavale u sviranju to se nije osjetilo, sami su odabrali u što će se pretvoriti. Ovaj dio nastupa učenika od 1. do 6. razreda glazbene škole uvježbali su nastavnici Ivan Krajačić, Sanja Vazdar, Dean Kopri, Silvija Hrženjak, Darija Vlajnić, Ivana Dročić, Matija Medverec, Luka Pavleković, Mario Huj i Miroslav Majić.

Najbolje maske dobile su bombonjere – Kleopatra, Frida, Donald Trump, mala romkinja, časna sestra, dobra vila, a glavna nagrada, uramljena fotografija Dore Pejačević, dodijeljena je Davoru Oliju “bolesniku na štakama”.

Koncert je završio tamburaški orkestar s nekoliko popularnih kompozicija.  Vokalne solistice bile su učenice Nina Koljđeraj i Andrea Rajs , te Helena Dadić i nastavnici Kristina Brkić i Mario Huj. Ponovno se pokazalo kako nastavnički kadar škole sudjeluje aktivno te svojim izvrsnim interpretacijama i lijepim glasovima oduševljava prisutne. 

Sve sudionike darivao je hotel neizbježnim i prigodnim krofnama i sokom.

Objava Radio Našice:

Home / Vijesti / Našice / Ponovno čaroban “Koncert pod maskama”

Ponovno čaroban “Koncert pod maskama”

Tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaško društvo Dora Pejačević Našice jučer su održali tradicionalni „Koncert pod maskama“.  Frida Kahlo, Donald Trump, Kleopatra i mnogi drugi učenici i profesori škole izveli su bogat repertoar od čak 62 skladbe, od klasične Mozartove i Brahmsove do zabavne Rijeke snova Nene Belana i Ed Sheeranove I see fire i još jednom pokazali kako tambure dobro zvuče u oba oblika. Osim tambura, na koncertu su nastupili učenici svih odjela Osnovne glazbene škole Kontesa Dora od klavira, gitare, violine, klarineta, saksofona, roga, flaute, od prvog do šestog razreda, a najmlađi od izvođača ima 5 godina. Koncert je bio podijeljen na tri dijela. U prvom je nastupio tamburaški orkestar s dječjim zborom, instrumentalnim i vokalnim solistima. Drugi dio bio je posvećen solo nastupima učenika glazbene škole, nerijetko u glazbenoj pratnji profesora, a Koncert je zatvorio tamburaški orkestar s još nekoliko popularnih izvedbi. Orkestrom je ravnala Dobra vila zamijenivši dosadašnju dirigenticu Marinu Kopri, a na kraju koncerta ona je zajedno s Danijelom Kopri koja je stigla iz Pariza i zamijenila profesora Koprija i Axl Roseom koji je zamijenio profesoricu Kristinu Brkić dodijelila sedam nagrada za najbolje maske. Mnoštvo publike ispunilo je hotel i tijekom cijelog koncerta izvođače nagrađivalo velikim pljeskom te pokazalo kako podržava, ali i uživa u radu našičke Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva Dora Pejačević.

 


Tekst i foto: Katarina Bosak