I. nagrada za tamburaški orkestar

Završilo je 55. DRŽAVNO natjecanje u DISCIPLINI ORKESTRI za naš Tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora iz Našica. Natjecanje devet orkestara se održalo u nedjelju, 2. travnja 2017. godine od 14.00 sati, na Muzičkoj akademiji Zagreb u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa.

Orkestar je osvojio I. nagradu s 98,30 bodova.

Program:

Tamburaški orkestar – I. kategorija

OGŠ Kontesa Dora, Našice

Dirigentica: Marina Kopri

 • Pejačević (obr. D.Kopri): Trio za violinu, violončelo      i klavir –  I.stavak  Allegretto
 • Pero Gotovac: Šala

Našički orkestar je ocjenjivao Ocjenjivački sud u sastavu: Siniša Leopold – predsjednik, Josip Magdić, Marjan Krajna, Matija Fortuna i Dario Teskera.

Pomlađeni orkestar od 30 članova putovao je u pratnji pročelnika tamburaškog odjela Daniela Koprija i nastavnika tambure Deana Koprija te dirigentice i ravnateljice škole Marine Kopri. Na državno natjecanje su krenuli u subotu, 1. travnja, i kako se planiralo, pogledao se film Ljepotica i zvijer u 3D u CineStar Arena. Nakon natjecanja uživalo se u nedjeljnom toplom i sunčanom danu Maksimira i Zoo-vrta. Novo je to bilo iskustvo (i putovanje i natjecanje) za 14 učenika koji su rujnu počeli, po prvi put, pohađati nastavu skupnog muziciranja i odmah bili dio regionalnog i državnog natjecanja. Putovanje autobusom, boravak u hotelu, samostalno snalaženje u novim situacijama daleko od sigurnosti doma, disciplina i motivacija kod natjecanja … novost su za mlade učenike. Sve su to prilike u kojima bolje mogu upoznati svijet i sebe! Dobro je završilo dvodnevno putovanje, na sreću učitelja.

 1. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa – DRŽAVNO, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, traje cijeli ovaj tjedan, od 1.-8.04. Škola ima još jednog predstavnika na državnom natjecanju – Luku Tomljanovića u disciplini SOLO BISERNICA UZ PRATNJU GLASOVIRA u III. kategoriji. Za natjecanje učenika priprema prof. Dean Kopri.

14.00 – 16.00 sati:

 1. Tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora, Našice – I.kategorija
 2. Tamburaški orkestar GŠ Alberta Štrige, Križevci – II.kategorija
 3. Gudački orkestar GŠ Blagoje Bersa, Zagreb – I.kategorija
 4. Gudački orkestar GŠ Josipa Hatzea, Split – II.kategorija
 5. Gudački orkestar GŠ Pavla Markovca, Zagreb – II.kategorija
 6. Mješoviti orkestar UŠ Luke Sorkočevića, Dubrovnik – II.kategorija
 7. Puhački orkestar GŠ Pavla Markovca, Zagreb – II.kategorija
 8. Puhački orkestar GŠ Vatroslava Lisinskog, Bjelovar – II.kategorija
 9. Puhački orkestar GŠ Pavla Markovca, Zagreb – I.kategorija