Donacije su rijetkost!

DONACIJA-zajednička fotka 5.Glazbena pedagoginja Margit i suprug Slavonac Ivan Pavelić po drugi puta su svojom donacijom iznenadili djelatnike i učenike naše glazbene škole.

Prvim dolaskom u Našice 2014. godine gospodin Ivan je osobno donio neprocjenjive zbirke za klavir koje je supruga Margit prikupljala tijekom svoje glazbeno – pedagoške prakse! Bili smo ushićeni što su upravo našu školu izabrali za takovu duhovnu odluku. Naravno, željeli smo upoznati ženu glazbenicu koja nas je prepoznala kao školu vrijednih zaljubljenika u svoj pedagoški poziv.

Mjesec svibanj je svake naše školske godine središte vibracijskog pripetavanja pa je tako dolazak u Našice gospođe Margit i gospodina Ivana bio normalan slijed naših  želja i  njihovih emocija.

Upoznati ljude koji ti bezuvjetno žele darovati dio svoje životno – pedagoške zbirke zatitralo nam je dušu već u prvom dodiru s austrijskom djelatnicom koja je svoj život posvetila glazbenom poučavanju najmlađih.

Druga donacija obitelji Pavelić također je bila nepredvidiva i „ uznemirujuća“!              Studirajući glazbu, supruga Marina i ja svirali smo u kvartetu block flauta, ona alt, a ja tenor. Znao sam i sanjati o tom vibracijski nezagađenom glazbalu čiji su titraji srodni prirodi, a naravno i nama ljudima. Snovi se često i materijaliziraju! Kada sam udahnuo, shvatio sam zašto su nam Margit i Ivan darovali četiri block flaute : bas, tenor, alt i sopran, te udžbenik-školu za ove božanske instrumente, a naravno i zbirke skladbi za njih.

LJUBAV  KADA SE DIJELI UVIJEK SE MNOŽI  !!!!!!!

Probu tamburaškog orkestra te večeri smo osvijetlili u drugoj namjeri, uz sudjelovanje Helene Vulić, učenice naše škole na odjelu violine i razigrane tamburaše.  Kratim programom koji smo izveli zadivili smo drage prijatelje iz Austrije.

Ljudima koji „ kupe“ našu dušu uvijek poklanjamo uramljenu fotografiju Dore Pejačević s njezinim potpisom iz 1905. godine pa je tako bilo i te nezaboravne večeri!

Glazba spaja ljude nevidljivom pupčanom vrpcom, a je li za početak ove bajke „kriva“ naša Dora, žena skladateljica, možemo samo sumnjati.

 

Margit PavelićDONACIJA-zajednička fotka 7.DONACIJA-zajednička fotka 6.DONACIJA-zajednička fotka 5.DONACIJA-zajednička fotka 4.DONACIJA-zajednička fotka 3.DONACIJA-svi 3.DONACIJA-svi 2.DONACIJA-Ivan PavelićDONACIJA-gđa.Margit i MarinaDONACIJA- Marina 2.DONACIJA -kratki koncert TODONACIJA -kratki koncert TO 3.DONACIJA -kratki koncert TO 2.RADIONICA-Radojka Sućeska Ligutić,psihologica-4RADIONICA-Radojka Sućeska Ligutić,psihologica 3