Članovi tamburaškog komornog sastava još jednom nagrađeni

FOTO Dragoljub Siljanoski

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog sabora, Agencija za odgoj i obrazovanje i ove je godine državnim i međunarodnim prvacima dodijelila Oskar znanja, najveće priznanje i nagradu za izniman uspjeh i postignute rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju.

Oskari znanja, najznačajnija priznanja u obrazovanju kojima se već 14 godina nagrađuju najuspješniji i najizvrsniji učenici te njihovi učitelji i nastavnici mentori, uručeni su u petak, 29. lipnja 2018. na Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti u Zagrebu članovima tamburaškog komornog sastava Osnovne glazbene škole Kontesa Dora iz Našica. Podsjetimo, na 55. hrvatskom državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini komorni sastavi od 6 do 9 članova, učenici tamburaškog komornog sastava osvojili su 1. nagradu, s ukupno 99,18 bodova i ostvarili najviši broj bodova u svojoj 1.kategoriji  te time i spomenutu nagradu.

 

Članovi sastava su: Luka Tomljanović, Marina Marenjak, Toni Tomljanović, Mihaela Suk, Tamara Stipić, Luka Mihalj, Ivan Vrekalović, Petar Guljaš i Matija Mitrić. Starijim učenicima je to već  treći Oskar znanja, a njihovom mentoru, magistru glazbene pedagogije Deanu Kopriju, peti.