Božićni koncert glazbene škole

U petak, 15. prosinca 2017. godine u 18.30 sat održao se Božićni koncert na kojem su nastupili učenici naše škole. Ravnateljica Marina Kopri se obratila publici uvodnom riječju o radu učenika i učitelja u prvom polugodištu, o vrijednom radu svih odjela i učenicima koji su marljivo vježbali; prisjetila nas je na godišnjicu smrti naše drage učiteljice violine Tatjane Pernicki koja nas je prerano napustila.

Koncert je otvorio dječji pjevački zbor naše škole u polu mračnoj dvorani sa svijećama u rukama predivnom Božićnom uspavankom. Kroz program su se izmjenjivali naši učenici, od najmlađih koji imaju 7 godina do najstarijih koji se pripremaju za srednju školu. Mnoštvo instrumentalih, atraktivnih, brzih, melodičnih kompozicija se izvodilo na trubi, klarinetu, violini, gitari, bisernici, klaviru i harmonici. Nekoliko točaka su izveli  komorni sastavi, kao kvintet flauta i trio gitara, a nastupio je i Duetissimo – naš profesorski duo koji je razgalio publiku. Osobito smo ponosni na naš tamburaški komorni sastav, koji je po …   put državni prvak, te su na koncertu svirali kao jedno tijelo, u istom dahu i s istim osjećajem sve do jednoga. Koncert je tradicionalno završio nastupom tamburaškog orkestra s nekoliko popularnih kompozicija koje su, između ostalog, izveli i sa zborom. Publika je sve oduševljeno pratila i bodrila dugim pljeskom. Po završetku koncerta, ravnateljica je u ime svih djelatnika, i dakako u svoje ime, poželjela čestit Božić, sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu.

Što reći na samom kraju nego velike riječi poznatog pisca bajki: „Gdje riječi ne vrijede, glazba progovara !“ (H. C. Andersen)

Sanja Vazdar, prof.