Večeras će u Našicama svoj prvi samostalni koncert održati Zlatan Stipišić Gibonni. U Našicama je nastupio 2009. godine kao gost koncerta Tamburaškog orkestra Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, a ovog će se puta našičkoj publici predstaviti u pratnji svog benda. Gost koncerta bit će i Vlatko Stefanovski, vođa legendarne makedonske grupe Leb i Sol. Koncert će biti održan u Sportskoj dvorani OŠ Kralja Tomislava od 20 sati.
Danas popodne, prije tonske probe, Gibonni je u Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora Našice održao konferenciju za novinare. Između ostalog, rekao je da se rado odaziva na humanitarne i dobrotvorne koncerte. Jedan takav bio je i 2009. u Našicama kada su prikupljali novac za klavir.

– “Lijepo je kad nekome možeš spasiti život ili mu pomoći u nekim egsistencijalnim stvarima. To sigurno ima najveću vrijednost. Ali kad čovjek svira za nekakvu “civilnu” namjenu, za nešto gdje ćemo unaprijediti kvalitetu života kod mlađe populacije, dati im priliku da se udalje s ceste, dokolice i beznađa, to nekako posebno veseli. Kupovina klavira nije bila zato što je nekome život visio o koncu ako ga ne kupimo, ali ja se specijalno dobro osjećam” – rekao je Gibonni na današnjoj press konferenciji. Ravnateljica Glazbene škole Marina Kopri zahvalila je Gibonniju – “kumu” Škole na njegovom angažmanu i pomoći jer, kako je rekla, 250.000 kuna, koliko je koštao klavir, ogromna su sredstva za jednu ovako malu glazbenu školu.

Gibonni je najavio i gosta svog večerašnjeg koncerta, Vlatka Stafanovskog, koji je samo za ovu prigodu doletio iz Makedonije. Inače ne nastupaju toliko često zajedno, možda jednom ili dva puta godišnje. U Slavoniji nisu nikada zajedno svirali što je dodatni poziv svim ljubiteljima dobre glazbe i obožavateljima Gibonnija da večeras svakako budu u Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava.