21.međunarodno natjecanje MLADI VIRTUOZI, Zagreb 2015., violina

klavir

Učenica HELENA  VULIĆ,  violinistica 4. razreda naše glazbene škole pod mentorstvom profesorice violine Tatjane Pernicki, prijavila se na međunarodno natjecanje Mladi virtuozi. Natjecat će se u II. kategoriji u četvrtak, 12. veljače 2015., na Muzičkoj akademiji, Trg maršala Tita 12, Dvorana IV.kat. Natjecanje će započeti 11.veljače, a završit će 15.veljače 2015. kada će se održati podjela nagrada i koncert prvonagrađenih u Dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda, Gundulićeva 6. Želimo Heleni Vulić i mentorici prof. Tatjani Pernicki puno sreće i uspjeha.

Natjecanje Mladi virtuozi, Zagreb, utemeljeno je 1994. godine na Glazbenoj školi Pavla Markovca na inicijativu profesorice Jelice Kuzmin pod imenom Mladi virtuozi – Etide i skale. Prvotno zamišljeno kao školsko natjecanje za učenike klavira osnovnih glazbenih škola u Zagrebačkoj županiji, natjecanje ubrzo prerasta te okvire te mu se već sljedeće godine pridružuju i violinisti. Od tada se natjecanje odvija svake godine, naizmjenično za klaviriste i violiniste. Godine 1996. povećava se broj kategorija, proširuju dobne granice natjecatelja i tehnički zahtjevi, te natjecanje postaje međunarodno.

Posebnost natjecanja je natjecateljski program koji, uz ostalo, obuhvaća obveznu izvedbu etide-studije hrvatskog skladatelja namjenski pisane za svako natjecanje. Svake se godine tiskaju i notna izdanja zadanih skladbi.

Od samog osnutka natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Gradske Skupštine grada Zagreba, te uz svesrdnu potporu naših sponzora. Uzorna organizacija natjecanja provodi se zahvaljujući velikom angažmanu svih djelatnika škole i Organizacijskog odbora, na čelu sa predsjednikom i ravnateljem škole prof. Josipom Vrbancem.