15 godina Tamburaškog društva ”Dora Pejačević” Našice

Koncertom Tamburaškog orkestra Tamburaškog društva ”Dora Pejačević” Našice, članovi društva su obilježili petnaestogodišnje uspješno djelovanje svoje, u Hrvatskoj prepoznatljive, udruge.

Četrdesetak mladih tamburaša ponovno je potvrdilo kako ”hrvatske svete tambure” mogu jednako dobro zvučati u svim glazbenim izričajima – od klasičnog i folklornog do popa i rocka. Koncert se održao u Hotelu Park Panolija u srijedu, 13. prosinca.

Program koncerta obogatili su atraktivni vokalni i instrumentalni solisti (sadašnji i nekadašnji učenici, nastavnici, glazbenici amateri) Helena Vulić, Nina Koljđeraj, Lana Prišć, Robert Dudjak, Helena Dadić, Mario Huj, i Ana Pinter te Dean Kopri na klavijaturama, Renato Hrkać na električnoj gitari, Dražen Koprivčić na bas gitari i Krunoslav Mihaljević na bubnjevima.

Posebno dirljiv bio je spoj tamburaškog orkestra i dječjeg pjevačkog zbora Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, koji je za ovaj koncert priredio dirigent Luka Pavleković.

Nekadašnji tamburaš ovog orkestra, Emin Osmanović, pokazao je svoje sposobnosti i u zahtjevnom vođenju koncerta kroz provodni tekst profesora Daniela Koprija.

Orkestrom je ravnala maestra Marina Kopri.

Na fotografiji su:

Tamburaški orkestar, solisti Helena Dadić i Mario Huj te dječji pjevački zbor i dirigentica Marina Kopri.